WhatsApp juoruaa?

whatsapp
WhatsApp on Suomessa(kin) erittäin suosittu sovellus. Nyt uutisoidaan, että on kehitetty sovellus, jolla voidaan seurata mm. sitä, ketkä todennäköisesti viestivät keskenään. Tämä perustuu tilatietoihin.
❗Jo aikaa sitten on kerrottu, että WhatsApp tallentaa palvelimelleen kaikkien viestien lähetysajan ja lähettäjän sekä vastaanottajan❗ Minusta tämä on aikamoista seurantaa  😦

🚮 No, minä päätin tempaista koko WA:n pois kännykästäni. Sen toimivuus on viime aikoina minulla ollut lähinnä surkeaa. En tuhlaa aikaani moisen kanssa. Noilla tarkkailutiedoilla ei minulle ole mitään väliä, koska en viesti salaisia asioita utelevilla sovelluksilla. Monelle tuosta voi kuitenkin tulla riesa, jos ihmissuhteissa tulee mutkia matkaan ja aletaan WA:lta pyytää tietoja omista jutuistaan. En ole tarkistanut, saako niitä samoin kuin Fb:lta saa, mutta veikkaan, että saa.
Juoruavien sovellusten tulisi olla mennyttä aikaa, mutta kaikille ei tietoturva ole tärkeää  😦

4 thoughts on “WhatsApp juoruaa?

 1. Samanlaisia juoruajia kaikki pikaviestimet. WA kuitenkin käyttää salattua yhteyttä. Tuota tallennustarvetta heidän palvelimelle en ymmärrä. Mitä niillä tiedoilla tehdään? Onko edes olemassa yhtään viestisovellusta, joka käyttää salattua yhteyttä, tarjoaa kirjalliset viestit, puhelut, videopuhelut ja tiedostojen lähettämisen ilman vakoilua?

  Liked by 1 henkilö

  1. Valitettavasti taitaa olla niin, ettei täysin varmaa viestintä ole olemassakaan. Selvittelin asiaa jokin aika sitten ja näyttää, että Signal-niminen sovellus taitaa olla se turvallisimmaksi sanottu. Siinä on mainitsemasi toiminnot ja se tallentaa vain sen, milloin olet viimeksi käyttänyt sovellusta.
   Valitettavasti tämä ei ole Suomessa kovin tunnettu sovellus! Sovellus perustuu muiden tapaan puhelinnumeroon ja työpöytäversio on käytettävissä Chrome-selaimen lisäosalla. Signal voi olla samalla puhelinnumerolla vain yhdessä laitteessa kerrallaan (kuten myös WhatsApp). Siis esim. kännykkä ja Chrome-selaimella sitten läppärillä ym.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s