Ei kiinnosta?

tylsistyttaa
Se nyt on vaan niin, että kaikki ei kiinnosta. Facebook on kokoelma ihmisten elämää laidasta laitaan, se on poliittista ja uskonnollista ja ties minkä aatteen vaikutuskanava. Fb on myös mainostajien mekka ja selfiegalleria.  No, on siellä välillä asiallisia keskustelujakin, mutta myös sitä paljon puhuttua vihapuhetta.

🔎  Moni on jo ryhtynyt toimiin ja tuntuu, että yhä useammalla se on harkinnassa; nimittäin tiettyjen viestien laittajien piilotus tai jopa poistaminen kavereista. Minä olen tehnyt rajua poistoa vähän väliä ja olen ’sulkenut suun’ muutamilta. En halua olla poliittisen vaikuttamisen kohteena, sillä minulla on kyllä oma käsitykseni asioista (seuraan politiikkaa ihan oma-aloitteisesti eri kanavilla). En myöskään jaksa joidenkin harrastamaa loputonta selfiekuvien sarjaa. Jos kuva tulee laittaa monta kertaa viikossa, en oikein osaa asennoitua enää siihen hauskana juttuna.

Brittien kohdalla tutkittiin, millaiset asiat saavat ihmiset poistamaan kaverin tai ainakin hiljentämään. Tuo poliittinen kanta on ykkösenä. Mielenkiintoista mielestäni on se, että 88% kaverinsa lomakuvat piilottaneista tekee sen syynä kateus! Uutinen asiasta löytyy TÄÄLTÄ.

💡 Mitä sinä tuumaat Facebookista ja sen nykymuodossaan olevasta tarjonnasta?

4 thoughts on “Ei kiinnosta?

 1. Facebook on täysin turha haitake netissä! Ihmisten elämä on nykyisin niin kiinni netissä, että elämä unohtuu. Ravintolassakin isokin seurue näprää jokainen omaa kännykkäänsä. Viimeksi viereisessä pöydässä joku kysyi toiselta ääneen: ”Mitä sä teet?” ja toinen vastasi: ”Oota, mä kirjotan sulle kohta”. Aivan hullua touhua. Olin painostettuna vähän aikaa Facebookissa, mutta en nähnyt siinä mitään järkeä. Poistuin hiljaa.

  Tykkää

  1. Netti voi olla sekä hyvä että huono asia. On epäkohteliasta, jos muiden kanssa ollessa ollaan tosiasiassa ihan muualla verkon kautta. Mutta, netti voi olla monella tavalla myös hyödyllinen.
   Facebook voi myös olla hyödyllinen, jos ystävät ovat kaukana vaikka ympäri maailmaa. Mutta, jos Fb vie suuren osan ajasta, herää kysymys, onko elämä mennyt liikaa tekniikan kautta hoidettavaksi.

   Tykkää

   1. Mielestäni koko somea yliarvostetaan. Jo lapsetkin elävät laitteiden maailmassa oppimatta yhteispeliä oikeassa elämässä. Eräs tuttavani laittoi sääntöjä rikkoneen tyttärensä kännykkäkieltoon kahdeksi viikoksi. Hirmuisen sodan jälkeen parissa päivässä tilanne rauhottui ja tyttö alkoi keskustella perheenjäsenten kanssa ja tehdä monenlaista muutakin. Asioita, joita ei kännykkäaikana tehnyt. Kännykän palauduttua tyttö itse alkoi säännöstellä asiaa, kun oli huomannut muunlaisenkin elämän olemassaolon.

    Tykkää

 2. Lissu, asennekysymys! Some pelastaa monet yksinäiset turhautumiselta ja antaa tietoakin rajattomasti. On hyvien tapojen kysymys, osaako käyttäytyä muiden seurassa. Vika ei ole somessa, vaan käytöstavoissa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s